Suflé z lososa

Ingredience


Bazalka 1 g
Hořčice 1 g
Losos obecný 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
Sýr kozí 100 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naporcovaného lososa uvaříme v mléce. Po 15 minutách lososa z mléka vyndáme a necháme vychladnout. Poté z něj odstraníme kosti a kůži a natrháme na kousky. Mléko přelijeme přes jemné síto a přidáme vodu tak, aby celkové množství bylo 300 ml.
  2. Do rozpuštěného másla přimícháme mouku. Do této směsi pomalu přiléváme mléko zředěné vodou. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá omáčka. Ještě do teplé omáčky přimícháme kozí sýr, který jsme předem nakrájeli na kostičky. Do omáčky postupně přidáme žloutky a vše promícháme. Nakonec vmícháme hořcici, nasekanou bazalku, kousky lososa a vše dochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta.
  3. Těstem naplníme vymazané zapékací formičky s objemem 1,2 l a průměrem 15 cm. Naplněné formičky dáme do vyhřáte trouby a pečeme 30 minut na 190°C. Suflé má být na povrchu zlatavé. Prostředek nesmí být tekutý, ale má být měkký. Podáváme teplé.