Hrachová polévka se zázvorem a koriandrem

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 3 ks
Hrášek mražený 715 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Olej olivový 15 ml
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1060 ml
Zázvor celý 15 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Najemno nasekanou cibuli spolu s rozdrceným česnekem restujeme v hrnci dohněda na olivovém oleji. Oloupeme a nastrouháme čerstvý zázvor, přidáme do hrnce. Při stálém míchání, po několik málo minut, přidáváme sůl, kajenský pepř, koriandr, kmín a zázvor. Přidáme nakrájená rajčata a 350 ml zeleninového vývaru.
  2. Mícháme dále 3-5 minut, přidáme plamen a přivedeme polévku k varu. Poté plamen snížíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5-7 minut provařit. Po přidání hrášku a zbytku (710 ml) zeleninového vývaru, necháme polévku přiklopenou opět 10-15 minut provařit.
  3. Sundáme ze sporáku a rozmixujeme mixérem dohladka na pyré.
  4. Ihned podáváme.