Hrachová polévka se zázvorem a koriandrem
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hrášek mražený |
715 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1060 ml |
Zázvor celý |
15 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Najemno nasekanou cibuli spolu s rozdrceným česnekem restujeme v hrnci dohněda na olivovém oleji. Oloupeme a nastrouháme čerstvý zázvor, přidáme do hrnce. Při stálém míchání, po několik málo minut, přidáváme sůl, kajenský pepř, koriandr, kmín a zázvor. Přidáme nakrájená rajčata a 350 ml zeleninového vývaru.
- Mícháme dále 3-5 minut, přidáme plamen a přivedeme polévku k varu. Poté plamen snížíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5-7 minut provařit. Po přidání hrášku a zbytku (710 ml) zeleninového vývaru, necháme polévku přiklopenou opět 10-15 minut provařit.
- Sundáme ze sporáku a rozmixujeme mixérem dohladka na pyré.
- Ihned podáváme.