Jahodový dort s marmeládou
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
300 g |
Marmeláda jahodová |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Tuk rostlinný |
70 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Umixujeme mouku, cukr moučku, tuk a až bude směs připomínat strouhanku, přidáme jeden žloutek a vodu. Mixujeme, až vnikne koule. Těsto propracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce.
- Těsto vložíme do formy, na dně propícháme vidličkou a pečeme dozlatova. Poté necháme vychladnout.
- Ohřejeme mléko, přimícháme k němu žloutky, cukr a mouku. Směs přivedeme v hrnci k varu a když zhoustne, přidáme vanilkový extrakt a přes hrnec dáme fólii.
- Korpus pokryjeme vychladlou náplní, ozdobíme jahodami a marmeládou.