Čokoládový dort s ovocem a likérem

Ingredience


Čokoláda na vaření 405 g
Cukr moučkový 330 g
Kandované ovoce 170 g
Kypřicí prášek do pečiva 1.5 kávová lžička
Likér třešňový 20 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Pistácie 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sýr Ricotta 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme vejce, 170 g cukru, do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Dobře směs promícháme, nalijeme do máslem vymazané formy s pečicím papírem (také vymazaným) a pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. Piškot necháme vychladnout.
  2. Utřeme si ricottu s cukrem. Vmícháme ovoce, posekané pistácie, 95 g nasekané čokolády na vaření a likér. Směs vložíme do ledničky.
  3. Piškot horizontálně rozpůlíme. Jednu půlku vložíme do formy, ve které se pekl a pokryjeme připravenou směsí. Přikryjeme druhou půlkou a dort vložíme na tři hodiny do ledničky.
  4. Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo a na plameni rozpustíme se smetanou. Polevu nalijeme na hotový dort.