Čokoládový dort s ovocem a likérem
Ingredience
Čokoláda na vaření |
405 g |
Cukr moučkový |
330 g |
Kandované ovoce |
170 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 kávová lžička |
Likér třešňový |
20 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Pistácie |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sýr Ricotta |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ušleháme vejce, 170 g cukru, do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Dobře směs promícháme, nalijeme do máslem vymazané formy s pečicím papírem (také vymazaným) a pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. Piškot necháme vychladnout.
- Utřeme si ricottu s cukrem. Vmícháme ovoce, posekané pistácie, 95 g nasekané čokolády na vaření a likér. Směs vložíme do ledničky.
- Piškot horizontálně rozpůlíme. Jednu půlku vložíme do formy, ve které se pekl a pokryjeme připravenou směsí. Přikryjeme druhou půlkou a dort vložíme na tři hodiny do ledničky.
- Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo a na plameni rozpustíme se smetanou. Polevu nalijeme na hotový dort.