Salát z makaronů

Ingredience


Celer - nať 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 2 dl
Majonéza 1.5 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Kapie 1 ks
Okurky 3 ks
Ředkvička 5 ks
Špagety, Makarony 250 g
Šunka dušená 50 g
Sýr Čedar 50 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony dáme vařit do osolené vody podle návodu výrobce. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do mísy.
  2. Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je a pokrájíme na nudličky. Stejně pokrájíme i šunku, tvrdý sýr a kyselé okurky. Papriku omyjeme, rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Všechny ingredience postupně přidáváme k těstovinám.
  3. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, odložíme do misky - ty použijeme až při servírování.
  4. Připravíme si zálivku:
  5. petrželovou a celerovou nať drobně pokrájíme, dáme do misky a přidáme majonézu, jogurt, sůl a pepř, dobře promícháme a polijeme jí salát v míse.
  6. Opatrně, ale důkladně, makaronový salát promícháme, rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme ředkvičkami.