Rajčata plněná těstovinami a rukolou
Ingredience
Ančovička - filety |
4 ks |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Rukola |
45 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
125 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpůlíme rajčata, vyjmeme z nich dužinu. V osolené vodě uvaříme těstoviny.
- Smícháme nakrájenou rukolu se 2 lžícemi olivového oleje. Zbytek oleje rozpálíme na pánvi a orestujeme nasekaný česnek, filety ančoviček a červenou papriku. Přidáme rukolu a trochu oleje. Vzniklou směsí přelijeme těstoviny a vmícháme do nich balzamikový ocet.
- Těstovinovou směsí naplníme rajčata a servírujeme po vychlazení na pokojovou teplotu.