Dušený zeleninový salát
Ingredience
Cibule |
500 g |
Lilek |
1 kg |
Olej olivový |
1.5 dl |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Lilky oloupeme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Necháme je 30 minut "vypotit".
- Potom je dáme do síta, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kostky lilku, proužky papriky, vše osolíme, opepříme, zalijeme 1,5 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Nakonec k měkké zelenině přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku.
- Salát podáváme teplý i studený.