Dušený zeleninový salát

Ingredience


Cibule 500 g
Lilek 1 kg
Olej olivový 1.5 dl
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky oloupeme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Necháme je 30 minut "vypotit".
  2. Potom je dáme do síta, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kostky lilku, proužky papriky, vše osolíme, opepříme, zalijeme 1,5 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Nakonec k měkké zelenině přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku.
  4. Salát podáváme teplý i studený.