Podmáslový chleba z celozrnné mouky

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mléko - podmáslí 300 ml
Mouka pšeničná celozrnná 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 285 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.
  3. Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.