Podmáslový chleba z celozrnné mouky
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko - podmáslí |
300 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
285 g |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.
- Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.
- Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.