Špenátový salát s vejci

Ingredience


Cibulka jarní 100 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 0.5 dl
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé špenátové listy dobře propláchneme, odstraníme tvrdé stopky, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy.
  2. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ke špenátu, přilijeme olej, ocet a osolíme podle chuti a promícháme.
  3. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  4. Porce špenátového salátu posypeme v miskách pokrájenými vajíčky a podáváme.