Špenátový salát s vejci
Ingredience
Cibulka jarní |
100 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
0.5 dl |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé špenátové listy dobře propláchneme, odstraníme tvrdé stopky, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy.
- Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ke špenátu, přilijeme olej, ocet a osolíme podle chuti a promícháme.
- Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- Porce špenátového salátu posypeme v miskách pokrájenými vajíčky a podáváme.