Roláda s mletým masem a sušenými švestkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín drcený 5 g
Listové těsto 500 g
Mák - semena 10 g
Maso mleté - mix 500 g
Mléko plnotučné 20 ml
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 2 plátek
Strouhanka 40 g
Sůl 5 g
Švestky sušené 10 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs.
  2. Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády.
  3. Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme.
  4. Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut.