Roláda s mletým masem a sušenými švestkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
5 g |
Listové těsto |
500 g |
Mák - semena |
10 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mléko plnotučné |
20 ml |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
2 plátek |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
5 g |
Švestky sušené |
10 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs.
- Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády.
- Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme.
- Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut.