Langustový salát

Ingredience


Celer - nať 4 polévková lžíce
Česnek 8 ks
Cibule 250 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Langusta 400 g
Olej olivový 1 dl
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy.
  2. Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na talíř.
  3. Omytou pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, drobně nakrájíme a odložíme k vajíčkám na talíř.
  4. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky, vložíme do plátna, osolíme, plátno zakroutíme a snažíme se z cibule vymačkat všechnu šťávu přímo na maso langusty.
  5. Přidáme ještě omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželovou a celerovou nať, pokrájený česnek na tenké plátky, přilijeme olej, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
  6. Vše promícháme, v případě potřeby dosolíme a dáme porce do misek.
  7. Každou porci ozdobíme plátky vajíček a posypeme pažitkou.