Langustový salát
Ingredience
Celer - nať |
4 polévková lžíce |
Česnek |
8 ks |
Cibule |
250 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Langusta |
400 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy.
- Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na talíř.
- Omytou pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, drobně nakrájíme a odložíme k vajíčkám na talíř.
- Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky, vložíme do plátna, osolíme, plátno zakroutíme a snažíme se z cibule vymačkat všechnu šťávu přímo na maso langusty.
- Přidáme ještě omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželovou a celerovou nať, pokrájený česnek na tenké plátky, přilijeme olej, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
- Vše promícháme, v případě potřeby dosolíme a dáme porce do misek.
- Každou porci ozdobíme plátky vajíček a posypeme pažitkou.