Kachní prsa na grapefruitu

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Grapefruity 4 ks
Kachní prsa 4 ks
Margarín 1 polévková lžíce
Mouka bramborová 1 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 1 polévková lžíce
Olej stolní 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno červené 250 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.
  2. Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.
  3. Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.
  4. Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.