Kachní prsa na grapefruitu
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Grapefruity |
4 ks |
Kachní prsa |
4 ks |
Margarín |
1 polévková lžíce |
Mouka bramborová |
1 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
250 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.
- Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.
- Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.
- Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.