Zapečené palačinky s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
1 balení |
Jablka |
6 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 balení |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme těsto. Na rozpáleném oleji na pánvi upečeme tenké palačinky.
- Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na dílky, vložíme na rozpuštěné máslo, zasypeme částí cukru a orestujeme. Když začne cukr karamelizovat, odstavíme z plotny a přidáme skořici s vanilkovým cukrem.
- Upečené palačinky naplníme jablky, složíme do šátečků a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- Zakysanou smetanu promícháme se žloutky, pudinkovým práškem a zbylým cukrem. Nalijeme na palačinky a dezert zapečeme v troubě.