Zapečené palačinky s jablky

Zapečené palačinky s jablky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 balení
Jablka 6 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka polohrubá 300 g
Olej rostlinný 100 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1 balení
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme těsto. Na rozpáleném oleji na pánvi upečeme tenké palačinky.
  2. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na dílky, vložíme na rozpuštěné máslo, zasypeme částí cukru a orestujeme. Když začne cukr karamelizovat, odstavíme z plotny a přidáme skořici s vanilkovým cukrem.
  3. Upečené palačinky naplníme jablky, složíme do šátečků a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  4. Zakysanou smetanu promícháme se žloutky, pudinkovým práškem a zbylým cukrem. Nalijeme na palačinky a dezert zapečeme v troubě.