Krůtí maso se sýrem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Camembert |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Krůtí prsa |
600 g |
Margarín |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso naklepeme, vetřeme sůl, pepř a obalíme v mouce.
- V pánvi na margarínu opečeme do růžova česnek, poté ho odstraníme. Na té samé pánvi osmažíme zprudka maso, přidáme bobkový list, víno a vše dusíme pod poklicí asi dvanáct minut. Následně vypneme plamen a na maso nasázíme plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dusit, dokud se sýr nerozpustí.
- Podáváme s nasekanou petrželkou.