Špagety se žampiony a uzeným masem

Ingredience


Bujón hovězí 1 kostka
Kuřecí maso uzené 100 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Špagety, Makarony 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
Víno červené 5 polévková lžíce
Voda pitná 4 l
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na silnostěnné pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Nakrájíme šalotky, žampiony a uzené maso a vše smažíme na pánvi asi 3 minuty dohněda.
  2. Přidáme rozdrobený bujón s vínem do žampionové směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a znovu krátce povaříme, dokud šalotka nezměkne. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Mezitím uvaříme špagety. Scedíme je a šálek slité vody přidáme do směsi v pánvi. Minutu promícháme, dle potřeby můžeme přidat ještě pár lžic vody ze špaget, je-li směs příliš suchá.
  4. Podáváme s parmezánem.