Špagety se žampiony a uzeným masem
Ingredience
Bujón hovězí |
1 kostka |
Kuřecí maso uzené |
100 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Špagety, Makarony |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
40 g |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 l |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na silnostěnné pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Nakrájíme šalotky, žampiony a uzené maso a vše smažíme na pánvi asi 3 minuty dohněda.
- Přidáme rozdrobený bujón s vínem do žampionové směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a znovu krátce povaříme, dokud šalotka nezměkne. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Mezitím uvaříme špagety. Scedíme je a šálek slité vody přidáme do směsi v pánvi. Minutu promícháme, dle potřeby můžeme přidat ještě pár lžic vody ze špaget, je-li směs příliš suchá.
- Podáváme s parmezánem.