Hovězí salát
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
5 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hovězí maso vařené |
1 kg |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky,
- dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
- Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky.
- Připravíme si žloutkovou zálivku:
- V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme.
- Maso slijeme z nálevu.
- Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet.
- Salát podáváme vychlazený.