Hovězí salát s bramborami
Ingredience
Hořčice |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Brambory |
5 ks |
Celer - nať |
4 polévková lžíce |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kapary |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.
- Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.
- Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.
- Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,
- promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.