Hovězí salát s bramborami

Ingredience


Hořčice 100 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Brambory 5 ks
Celer - nať 4 polévková lžíce
Hovězí maso přední 500 g
Kapary 50 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.
  3. Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.
  4. Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.
  5. Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,
  6. promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.