Malinovo-třešňový sirup
Ingredience
Cukr krupice |
2 kg |
Maliny |
1 kg |
Třešně |
4 kg |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne.
- Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu.
- Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme.
- Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky.