Zapečený losos na fenyklu a rajčatech
Ingredience
Balsamico ocet |
2 ml |
Česnek |
2 g |
Citronová šťáva |
6 ml |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Losos obecný |
800 g |
Med včelí |
2 ml |
Olej olivový |
6 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata Cherry |
20 ks |
Sůl |
1 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa osolíme a opepříme. Poté jej pokapeme citronovou šťávou a chvíli necháme uležet.
- Nyní připravíme zálivku. V hrnečku promícháme olivový olej, ocet, med, utřený česnek, sůl a pepř. Do zapékací misky položíme rozkrájená rajčata a na kousky nakrájený fenykl. Vše promícháme se zálivkou. Na vrstvu zeleniny položíme předem připraveného lososa a dáme do předehřáté trouby. Zapékáme při 220 stupích Celsia 25 minut.
- Podáváme s pečenou zeleninou a rýží.