Zapečený losos na fenyklu a rajčatech

Ingredience


Balsamico ocet 2 ml
Česnek 2 g
Citronová šťáva 6 ml
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Losos obecný 800 g
Med včelí 2 ml
Olej olivový 6 ml
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata Cherry 20 ks
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa osolíme a opepříme. Poté jej pokapeme citronovou šťávou a chvíli necháme uležet.
  2. Nyní připravíme zálivku. V hrnečku promícháme olivový olej, ocet, med, utřený česnek, sůl a pepř. Do zapékací misky položíme rozkrájená rajčata a na kousky nakrájený fenykl. Vše promícháme se zálivkou. Na vrstvu zeleniny položíme předem připraveného lososa a dáme do předehřáté trouby. Zapékáme při 220 stupích Celsia 25 minut.
  3. Podáváme s pečenou zeleninou a rýží.