Kořeněný losos

Ingredience


Česnek 1 g
Chilli koření mleté 1 g
Kmín drcený 2 g
Koriandr čerstvý 75 g
Koriandr mletý 1 g
Limetková kůra 1 g
Limetková šťáva 2 ml
Olej olivový 10 ml
Petržel - nať 75 g
Sůl 1 g
Losos obecný 900 g
Máslo čerstvé 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme marinádu. Promícháme drcený korianr a kmín. Do této směsi přimícháme chilli koření, utřený česnek, limetkovou kůru a šťávu, olej a nasekané listy koriandru a petrželky. Nakonec osolíme podle chuti.
  2. Naporcovaného lososa obalíme v marinádě. Poté ho vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Namarinovaného lososa grilujeme z každé strany 15 minut. Lososa během grilování potíráme zbylou marinádou.