Kořeněný losos
Ingredience
Česnek |
1 g |
Chilli koření mleté |
1 g |
Kmín drcený |
2 g |
Koriandr čerstvý |
75 g |
Koriandr mletý |
1 g |
Limetková kůra |
1 g |
Limetková šťáva |
2 ml |
Olej olivový |
10 ml |
Petržel - nať |
75 g |
Sůl |
1 g |
Losos obecný |
900 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve připravíme marinádu. Promícháme drcený korianr a kmín. Do této směsi přimícháme chilli koření, utřený česnek, limetkovou kůru a šťávu, olej a nasekané listy koriandru a petrželky. Nakonec osolíme podle chuti.
- Naporcovaného lososa obalíme v marinádě. Poté ho vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Namarinovaného lososa grilujeme z každé strany 15 minut. Lososa během grilování potíráme zbylou marinádou.