Šťouchané brambory s grilovaným lososem a bylinkovou omáčkou

Ingredience


Brambory 750 g
Cibulka jarní 10 g
Citronová kůra 5 g
Citronová šťáva 8 ml
Kopr čerstvý 1 g
Losos - filety 500 g
Máslo čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 1 g
Smetana 12% (konzumní) 20 ml
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile brambory změknou, vylijeme z nich přebytečnou vodu. K bramborám dáme máslo, přidáme polovičku citronové kůry a šťávy. Do hrnce s bramborami přidáme polovinu na jemno nakrájené cibulky a vše našťoucháme. Dle chuti přidáme sůl a pepř, ještě jednou promícháme.
  2. Naporcovaného lososa položíme na plech. Plech s lososem vložíme do předem vyhřátého grilu. Grilujeme 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany.
  3. Smetanu promícháme se zbytkem citronové kůry a šťávy. Přidáme druhou polovinu na jemno nakrájené cibulky, nasekané petrželky a kopru.
  4. Lososa podáváme s našťouchanými bramborami a bylinkovou omáčkou.