Naložený zeleninový džuveč

Ingredience


Celer - nať 4 polévková lžíce
Česnek 4 ks
Cibule 6 ks
Lilek 12 ks
Olej slunečnicový 4 dl
Paprika zelená 10 ks
Pepř černý celý 20 g
Rajčata 8 ks
Sůl 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.
  2. Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
  3. Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.
  4. Zeleninový džuveč má konzistenci leča.
  5. Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.