Naložený zeleninový džuveč
Ingredience
Celer - nať |
4 polévková lžíce |
Česnek |
4 ks |
Cibule |
6 ks |
Lilek |
12 ks |
Olej slunečnicový |
4 dl |
Paprika zelená |
10 ks |
Pepř černý celý |
20 g |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.
- Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
- Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.
- Zeleninový džuveč má konzistenci leča.
- Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.