Husí stehna na zelenině
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
7 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Husí stehna |
600 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso opláchneme, osolíme, v pekáči podlijeme půl litrem vody a dusíme jednu hodinu v troubě se sedmi oloupanými stroužky česneku.
- K masu přiložíme brambory nakrájené na hranolky a kolečka cibule. Pak pokrm pečeme další třicet pět minut.
- Hotové maso posypeme ještě petrželkou a přiložíme pár listů hlávkového salátu.