Grilované jehněčí kotlety po worcestersku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Jehněčí kotlety |
12 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prolisovaný česnek smícháme s olejem, kořením a ve směsi kotlety marinujeme v ledničce dvě hodiny přikryté alobalem. Během marinování je několikrát obrátíme.
- Kotlety poté grilujeme z obou stran, pak je přisolíme, ochutíme worcesterskou omáčkou a citronem.