Slávky s ostrou omáčkou
Ingredience
Chilli omáčka |
5 ml |
Citronová šťáva |
10 ml |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Tabasco |
5 ml |
Mušle slávky |
600 g |
Víno bílé |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme kvalitní bílé víno a přivedeme k varu. Vložíme do hrnce slávky a povaříme asi 5 minut. Po uvaření je vyjmeme z lastur a necháme vychladnout. Slávky upravíme na talíře a přelijeme ostrou omáčkou.
- Omáčku připravíme takto:
- Použijeme vychladlé víno, ve kterém se slávky vařily, pikantní hořčici, citronovou šťávu, tabasco a chilli omáčku. Všechny suroviny spolu promícháme a vzniklou omáčkou slávky přeléváme. Podáváme vychlazené.