Slávky s ostrou omáčkou

Ingredience


Chilli omáčka 5 ml
Citronová šťáva 10 ml
Hořčice 1 polévková lžíce
Tabasco 5 ml
Mušle slávky 600 g
Víno bílé 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme kvalitní bílé víno a přivedeme k varu. Vložíme do hrnce slávky a povaříme asi 5 minut. Po uvaření je vyjmeme z lastur a necháme vychladnout. Slávky upravíme na talíře a přelijeme ostrou omáčkou.
  2. Omáčku připravíme takto:
  3. Použijeme vychladlé víno, ve kterém se slávky vařily, pikantní hořčici, citronovou šťávu, tabasco a chilli omáčku. Všechny suroviny spolu promícháme a vzniklou omáčkou slávky přeléváme. Podáváme vychlazené.