Plněná vejce s majonézou

Ingredience


Citronová šťáva 5 ml
Hořčice 20 g
Majonéza 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sardelová očka 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.
  2. Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
  3. Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.