Plněná vejce s majonézou
Ingredience
Citronová šťáva |
5 ml |
Hořčice |
20 g |
Majonéza |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sardelová očka |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.
- Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
- Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.