Vepřové s nivou a slaninou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Dolin - Vermouth 5 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Olej stolní 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Slanina vepřová 4 plátek
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Vepřová panenka 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na čtyři plátky, zlehka je naklepeme. Ve slanině potřené hořčicí obalíme maso, podle potřeby je převážeme nití. Válečky smažíme tři minuty z každé strany na pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáč.
  2. Pět minut na ohni zprudka vaříme masový výpek, prolisovaný česnek, vermut a smetanu. Kousky rajčat umístíme k masu a zalijeme omáčkou, přidáme bazalku, nivu a vše v troubě pečeme, dokud se sýr neroztaví.