Vepřové s nivou a slaninou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Dolin - Vermouth |
5 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Slanina vepřová |
4 plátek |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Vepřová panenka |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na čtyři plátky, zlehka je naklepeme. Ve slanině potřené hořčicí obalíme maso, podle potřeby je převážeme nití. Válečky smažíme tři minuty z každé strany na pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáč.
- Pět minut na ohni zprudka vaříme masový výpek, prolisovaný česnek, vermut a smetanu. Kousky rajčat umístíme k masu a zalijeme omáčkou, přidáme bazalku, nivu a vše v troubě pečeme, dokud se sýr neroztaví.