Chilli con carne z mletého masa
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Hovězí maso mleté |
750 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kmín římský |
1 špetka |
Koriandr mletý |
20 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Oregano sušené |
20 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma.
- Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme.