Lososí steak s ochucenou rýží a pestem

Ingredience


Bazalka 15 g
Česnek 1 g
Olej olivový extra panenský 10 ml
Oříšky piniové 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
Sýr Parmezán 6 g
Citronová kůra 1 g
Citronová šťáva 3 ml
Losos - filety 600 g
Olej rostlinný 50 ml
Rýže dušená 75 g
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Jakmile se začne voda s rýží vařit, přidáme citronovou kůru a promícháme. Ochucenou rýži vaříme do změknutí. Jakmile rýže změkne, přimícháme k ní ještě citronovou šťávu.
  2. Nyní připravíme pesto. V misce rozmixujeme utřený česnek, bazalku, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme solí a pepřem. Ze všech těchto surovin vznikne kaše, kteru podáváme k hotovému jídlu.
  3. Na oleji opečeme zlehka osoleného lososa z obou stran. Lososa pečeme z každé strany asi 5 minut.