Lososí steak s ochucenou rýží a pestem
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Česnek |
1 g |
Olej olivový extra panenský |
10 ml |
Oříšky piniové |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
1 g |
Sýr Parmezán |
6 g |
Citronová kůra |
1 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Losos - filety |
600 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Rýže dušená |
75 g |
Sůl |
1 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži propláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Jakmile se začne voda s rýží vařit, přidáme citronovou kůru a promícháme. Ochucenou rýži vaříme do změknutí. Jakmile rýže změkne, přimícháme k ní ještě citronovou šťávu.
- Nyní připravíme pesto. V misce rozmixujeme utřený česnek, bazalku, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme solí a pepřem. Ze všech těchto surovin vznikne kaše, kteru podáváme k hotovému jídlu.
- Na oleji opečeme zlehka osoleného lososa z obou stran. Lososa pečeme z každé strany asi 5 minut.