Katalánský salát
Ingredience
Ančovička - filety |
60 g |
Cibule |
80 g |
Cukr kostkový |
15 g |
Ocet vinný |
70 ml |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
160 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Bílou cibuli a celé paprikové lusky pečeme nasucho v troubě asi 12 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky, pečenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na slabší proužky. Filety z ančoviček nakrájíme na čtverečky, smícháme s rýží, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Vše spolu dobře promícháme.
- Ocet naředíme vodou, přidáme cukr, špetku pepře a soli. Touto zálivkou zalijeme salát, který podáváme vychlazený.