Salát z rýže a hrášku
Ingredience
Cukr moučkový |
12 g |
Estragon |
5 g |
Hrášek |
120 g |
Kerblík |
5 g |
Ocet vinný |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Hrášek vaříme ve slané vodě 15 minut, scedíme, necháme okapat a také vychladnout.
- Smícháme ocet s vodou, přidáme cukr a ochutíme špetkou soli a pepře, přisypeme posekaný estragon a kerblík.
- Rýži smícháme s hráškem a zalijeme octovou zálivkou. Salát podáváme vychlazený.