Tvarohovo - ananasová pěna
Ingredience
Ananas |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
220 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 l |
Tvaroh jemný |
800 g |
Želatina bílá plátky |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání, želatinu a citronovou šťávu a promícháme.
- Polovinu směsi rozdělíme do šesti zapékacích mističek.
- Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka o velikosti mističek a vložíme je do nich. Navrstvíme zbytek smetanové směsi a dáme vychladit na 2hodiny do lednice.
- Druhý ananas neloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, na ně vyklopíme vychlazené misky a ihned podáváme.