Tvarohovo - ananasová pěna

Ingredience


Ananas 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 220 g
Jogurt bílý 250 g
Smetana 12% (konzumní) 1 l
Tvaroh jemný 800 g
Želatina bílá plátky 8 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání, želatinu a citronovou šťávu a promícháme.
  2. Polovinu směsi rozdělíme do šesti zapékacích mističek.
  3. Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka o velikosti mističek a vložíme je do nich. Navrstvíme zbytek smetanové směsi a dáme vychladit na 2hodiny do lednice.
  4. Druhý ananas neloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, na ně vyklopíme vychlazené misky a ihned podáváme.