Slané vdolky

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka kukuřičná 1.2 šálek
Mouka polohrubá 100 g
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem.
  2. V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky.
  3. Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny.
  4. Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem.
  5. Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí.
  6. Pečeme 15 minut dozlatova.