Slané vdolky
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka kukuřičná |
1.2 šálek |
Mouka polohrubá |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem.
- V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky.
- Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny.
- Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem.
- Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí.
- Pečeme 15 minut dozlatova.