Monacký salát

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Grundle 240 g
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybky grundle vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené, vodu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat.
  2. Vajíčka vaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  3. Grundle upravíme na dezertní talířky, na ně poklademe kostičky vajíček, zakapeme kvalitním olejem, octem, bílým vínem, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme posekanými čerstvými bylinkami.
  4. Rybky podáváme dobře vychlazené.