Monacký salát
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Grundle |
240 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybky grundle vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené, vodu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat.
- Vajíčka vaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Grundle upravíme na dezertní talířky, na ně poklademe kostičky vajíček, zakapeme kvalitním olejem, octem, bílým vínem, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme posekanými čerstvými bylinkami.
- Rybky podáváme dobře vychlazené.