Salát z paprikových lusků

Ingredience


Cukr moučkový 15 g
Hořčice kremžská 1 polévková lžíce
Ocet vinný 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 150 ml
Ančovička - filety 80 g
Cibule 1 ks
Paprika červená 4 ks
Rajčata 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky a bílou cibuli pečeme v troubě nasucho asi 10 minut. Poté papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na srpečky.
  3. Filety z ančoviček nakrájíme na nudličky a vše spolu dobře promícháme.
  4. Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře. Nakonec vmícháme lžíci pikantní hořčice. Touto zálivkou salát polijeme.
  5. Salát podáváme vychlazený.