Salát z paprikových lusků
Ingredience
Cukr moučkový |
15 g |
Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
150 ml |
Ančovička - filety |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Paprika červená |
4 ks |
Rajčata |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky a bílou cibuli pečeme v troubě nasucho asi 10 minut. Poté papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky.
- Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na srpečky.
- Filety z ančoviček nakrájíme na nudličky a vše spolu dobře promícháme.
- Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře. Nakonec vmícháme lžíci pikantní hořčice. Touto zálivkou salát polijeme.
- Salát podáváme vychlazený.