Pařížský hovězí salát

Ingredience


Cukr moučkový 12 g
Hořčice kremžská 1 polévková lžíce
Ocet vinný 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Voda pitná 150 ml
Brambory vařené 4 ks
Hovězí maso vařené 160 g
Rajčata 4 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme během 8 minut natvrdo, oloupeme je a také pokrájíme na kostičky. Stejně tak vařené brambory. Vařené hovězí maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kostičkami brambor, rajčat a vajíček.
  2. Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, přidáme lžíci pikantní hořčice, promícháme a vzniklou zálivkou zalijeme salát.
  3. Salát podáváme vychlazený.