Pařížský hovězí salát
Ingredience
Cukr moučkový |
12 g |
Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
150 ml |
Brambory vařené |
4 ks |
Hovězí maso vařené |
160 g |
Rajčata |
4 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme během 8 minut natvrdo, oloupeme je a také pokrájíme na kostičky. Stejně tak vařené brambory. Vařené hovězí maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kostičkami brambor, rajčat a vajíček.
- Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, přidáme lžíci pikantní hořčice, promícháme a vzniklou zálivkou zalijeme salát.
- Salát podáváme vychlazený.