Irský hrnec
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Husí sádlo |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Sůl |
1 ks |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vepřový bok |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.
- Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.
- Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
- Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.
- Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.
- Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.
- Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.
- Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.