Anglická vajíčka
Ingredience
Anglická slanina |
15 g |
Chléb toastový |
2 krajíc |
Máslo čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, položíme na něj dva tenké plátky anglické slaniny a osmahneme. Poté je vyndáme z pánve i s tukem, kterým pomažeme plech. Položíme na něj opečené plátky slaniny, rozklepneme na ně dvě vejce a dáme zapéct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut.
- Toastový chléb opečeme v topinkovači, vejce z trouby vyndáme a každé vejce s jedním kouskem slaniny položíme na chléb a ořízneme podle tvaru chleba. Osolíme a opepříme.
- Podáváme jako snídani nebo jako předkrm.