Anglická vajíčka

Ingredience


Anglická slanina 15 g
Chléb toastový 2 krajíc
Máslo čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme máslo, položíme na něj dva tenké plátky anglické slaniny a osmahneme. Poté je vyndáme z pánve i s tukem, kterým pomažeme plech. Položíme na něj opečené plátky slaniny, rozklepneme na ně dvě vejce a dáme zapéct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut.
  2. Toastový chléb opečeme v topinkovači, vejce z trouby vyndáme a každé vejce s jedním kouskem slaniny položíme na chléb a ořízneme podle tvaru chleba. Osolíme a opepříme.
  3. Podáváme jako snídani nebo jako předkrm.