Vepřové se švestkami a slivovicí

Ingredience


Hovězí vývar základní 100 ml
Kmín celý 1 špetka
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Slivovice 100 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 400 g
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
  2. Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.
  3. Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.