Vepřové se švestkami a slivovicí
Ingredience
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Slivovice |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
400 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
- Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.
- Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.