Čokoládový krém s vanilkou a kořením
Ingredience
Badyán |
6 ks |
Čokoláda hořká |
200 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Tresť vanilková |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čokoládový krém připravíme jeden den předem.
- Čokoládu nalámanou na kousky přelijeme 500ml vroucího mléka a opatrně promícháme. Když se čokoláda rozpustí, přidáme zbytek studeného mléka a vanilkovou esenci a opatrně promícháme. Krém vložíme na 12h do lednice.
- Před podáváním krátce zahřejeme čokoládový krém ve vodní lázni. Připravíme si šest pohárků, do každého dáme jednu hvězdičku badyánu, na špičku nože skořice a zalijeme rozehřátým krémem.
- Ihned podáváme.