Čokoládový krém s vanilkou a kořením

Ingredience


Badyán 6 ks
Čokoláda hořká 200 g
Mléko polotučné 600 ml
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Tresť vanilková 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládový krém připravíme jeden den předem.
  2. Čokoládu nalámanou na kousky přelijeme 500ml vroucího mléka a opatrně promícháme. Když se čokoláda rozpustí, přidáme zbytek studeného mléka a vanilkovou esenci a opatrně promícháme. Krém vložíme na 12h do lednice.
  3. Před podáváním krátce zahřejeme čokoládový krém ve vodní lázni. Připravíme si šest pohárků, do každého dáme jednu hvězdičku badyánu, na špičku nože skořice a zalijeme rozehřátým krémem.
  4. Ihned podáváme.