Ořechová pochoutka

Ingredience


Mandle mleté 215 g
Máslo čerstvé 190 g
Med včelí 510 g
Ořechy Kešu 150 g
Ořechy vlašské 100 g
Pistácie 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 170°C nebo na stupeň 3.
  2. Oba druhy ořechů, mandle a pistácie dáme na pečicí papír a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout a potom je v misce promícháme.
  3. Ve velkém hrnci rozpouštíme med, dokud nezačne pobublávat. Potom přimícháváme do medu máslo tak dlouho, až je směs vláčná, tedy přibližně 5 minut. Poté sundáme hrnec z plamene a vmícháme všechny ořechy. Je třeba, aby se řádně obalily medovou směsí. Směs s ořechy rovnoměrně nalijeme do zapékací mísy.
  4. Zapékací mísu dáme na 1 - 1,5 hodiny do mrazáku. Směs necháme ztuhnout tak, aby se dala naporcovat nožem. Směs naporcujeme na malé čtverečky a každý zvlášť zabalíme do voskového papíru a vložíme zpátky do mrazáku.