Ořechová pochoutka
Ingredience
Mandle mleté |
215 g |
Máslo čerstvé |
190 g |
Med včelí |
510 g |
Ořechy Kešu |
150 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pistácie |
300 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Troubu předehřejeme na 170°C nebo na stupeň 3.
- Oba druhy ořechů, mandle a pistácie dáme na pečicí papír a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout a potom je v misce promícháme.
- Ve velkém hrnci rozpouštíme med, dokud nezačne pobublávat. Potom přimícháváme do medu máslo tak dlouho, až je směs vláčná, tedy přibližně 5 minut. Poté sundáme hrnec z plamene a vmícháme všechny ořechy. Je třeba, aby se řádně obalily medovou směsí. Směs s ořechy rovnoměrně nalijeme do zapékací mísy.
- Zapékací mísu dáme na 1 - 1,5 hodiny do mrazáku. Směs necháme ztuhnout tak, aby se dala naporcovat nožem. Směs naporcujeme na malé čtverečky a každý zvlášť zabalíme do voskového papíru a vložíme zpátky do mrazáku.