Meruňková paluza
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Mandle |
100 g |
Meduňka |
4 ks |
Meruňky |
250 g |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.
- Dáme je do hrnce se studenou vodou, cukrem a přivedeme k varu. Jakmile se meruňky začnou vařit, okamžitě k nim přimícháme 2 lžíce Maizeny rozmíchané ve 0.5 dl vody a za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 3 - 5 minut.
- Meruňkovou paluzu rozlijeme do misek, ozdobíme mandlemi a lístky meduňky.
- Dezert podáváme chlazený.