Chleba s pekanovými oříšky

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 2 polévková lžíce
Kmín celý 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 115 g
Mouka polohrubá 700 g
Mouka žitná bílá 500 g
Ořechy pekanové 225 g
Sůl 2 polévková lžíce
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem.
  2. V misce smícháme droždí se 120 ml vlažné vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme změklé máslo, cukr, kmín, droždí, zbývající vodu a řádně promícháme.
  3. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Do těsta vmícháme sekané ořechy a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě hodiny kynout. Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky a dáme je do forem asi na sedmdesát minut dokynout. V troubě předehřáté na 190°C pečeme asi padesát minut, dokud chleby nezezlátnou. Na mřížce je necháme vychladnout.