Karbanátky z kapra
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Kapr obecný |
1.5 kg |
Majoránka |
1 špetka |
Olej stolní |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
10 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kapra bez kůže upravíme filety, které nakrájíme na kousky a rozemeleme.
- Přidáme sůl, pepř, majoránku, papriku, nakrájenou cibuli a česnek.
- Dáme na půl hodiny odležet.
- Poté tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme.
- Můžeme podávat teplé i studené.