Šátečky tung tong

Ingredience


Koriandr čerstvý 3 ks
Kukuřice cukrová 4 ks
Olej rostlinný 1 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Těsto Wonton 18 plátek
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Vodní kaštany v nálevu 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kuchyňského šlehače dáme vodní kaštany nadrobno nakrájené, rozkrájenou šalotku a žloutek a rozmixujeme do hrubé pasty. Bílek dáme do jiné misky a vidličkou rozšleháme.
  2. Do kastrůlku nasypeme škrob a rozmícháme ve vodě. Přidáme kukuřičnou směs a nakrájený koriandr, dochutíme solí a pepřem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí.
  3. Po vychladnutí lázně rozdělíme náplň do středů těstovinových placek. Jejich okraje potřeme bílkem a prsty uzavřeme do podoby šátečku. Ve fritovacím hrnci nebo woku rozehřejeme olej na 190 °C. Taštičky smažíme vždy asi 5 minut.
  4. Necháme je okapat a můžeme podávat se švestkovou omáčkou.