Šátečky tung tong
Ingredience
Koriandr čerstvý |
3 ks |
Kukuřice cukrová |
4 ks |
Olej rostlinný |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těsto Wonton |
18 plátek |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Vodní kaštany v nálevu |
130 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kuchyňského šlehače dáme vodní kaštany nadrobno nakrájené, rozkrájenou šalotku a žloutek a rozmixujeme do hrubé pasty. Bílek dáme do jiné misky a vidličkou rozšleháme.
- Do kastrůlku nasypeme škrob a rozmícháme ve vodě. Přidáme kukuřičnou směs a nakrájený koriandr, dochutíme solí a pepřem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí.
- Po vychladnutí lázně rozdělíme náplň do středů těstovinových placek. Jejich okraje potřeme bílkem a prsty uzavřeme do podoby šátečku. Ve fritovacím hrnci nebo woku rozehřejeme olej na 190 °C. Taštičky smažíme vždy asi 5 minut.
- Necháme je okapat a můžeme podávat se švestkovou omáčkou.