Omeletová polévka

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 900 ml
Zelí hlávkové bílé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozšleháme vidličkou vajíčko.
  2. Vylijeme ho do rozpáleného oleje a osmažíme jako omeletu. Vyjmeme ji, srolujeme a rozkrájíme na úzké 0,5cm spirálové prstýnky.
  3. Vývar nalijeme do hrnce a přidáme nakrájenou mrkev a zelí. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme sojovou omáčku, cukr a pepř.
  4. Podáváme ozdobené omeletovými prstýnky.