Vejce Meyerber

Ingredience


Hovězí vývar základní 100 ml
Lanýž 20 g
Ledvinky jehněčí 100 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Víno madeira 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.
  2. Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.
  3. Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.
  4. Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.
  5. Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.