Vejce Meyerber
Ingredience
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Lanýž |
20 g |
Ledvinky jehněčí |
100 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno madeira |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.
- Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.
- Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.
- Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.
- Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.