Provensálská vajíčka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
30 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a vložíme na menší pánev, kde jsme rozpálili větší množství oleje. Rajčata musí být v oleji do půlky ponořená. Smažíme asi 2 minuty, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, posekanou petrželku a natrhaný bílý chléb bez kůrky. Smažíme ještě minutu.
- Obsah pánve překlopíme do pekáčku a odebereme asi polovinu oleje. Do pekáčku rozklepneme vejce a zapečeme v předehřáté troubě 5 mimnut.