Provensálská vajíčka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 30 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a vložíme na menší pánev, kde jsme rozpálili větší množství oleje. Rajčata musí být v oleji do půlky ponořená. Smažíme asi 2 minuty, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, posekanou petrželku a natrhaný bílý chléb bez kůrky. Smažíme ještě minutu.
  2. Obsah pánve překlopíme do pekáčku a odebereme asi polovinu oleje. Do pekáčku rozklepneme vejce a zapečeme v předehřáté troubě 5 mimnut.