Burgundská vejce
Ingredience
Bešamel |
1 kávová lžička |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
240 g |
Cibule |
10 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno červené |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme na hniličku.
- Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.
- Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.
- Podáváme jako předkrm.