Burgundská vejce

Burgundská vejce - obrázek

Ingredience


Bešamel 1 kávová lžička
Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 240 g
Cibule 10 g
Máslo čerstvé 30 g
Petržel kudrnka 10 g
Tymián čerstvý 5 g
Vejce slepičí 4 ks
Víno červené 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme na hniličku.
  2. Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.
  3. Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.
  4. Podáváme jako předkrm.