Vajíčka Colette

Ingredience


Chřest bílý 120 g
Hovězí vývar základní 120 ml
Jíška instantní 5 g
Máslo čerstvé 300 g
Rohlíky bílé 240 g
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme na hniličku.
  2. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme chřest, který jsme nakrájeli na proužky a chvilku orestujeme.
  3. Vývar ohřejeme, přidáme jíšku, povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a vmícháme do něj změklé máslo.
  4. Na talířek doprostřed položíme proužky chřestu, zalijeme lžící smetany, na to položíme vajíčko a přelijeme zahuštěným vývarem.
  5. Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.