Vajíčka Colette
Ingredience
Chřest bílý |
120 g |
Hovězí vývar základní |
120 ml |
Jíška instantní |
5 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Rohlíky bílé |
240 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme na hniličku.
- Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme chřest, který jsme nakrájeli na proužky a chvilku orestujeme.
- Vývar ohřejeme, přidáme jíšku, povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a vmícháme do něj změklé máslo.
- Na talířek doprostřed položíme proužky chřestu, zalijeme lžící smetany, na to položíme vajíčko a přelijeme zahuštěným vývarem.
- Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.